Tolkcabine

Wat is een tolkcabine?

Tolkcabines zijn geluiddichte systemen met een vloeroppervlak van ongeveer twee bij twee meter. De tolk kan hierin plaatsnemen, vaak samen met een andere tolk. Tolkcabines zijn er zowel vast als mobiel. Hoe het werkt?

    1. De tolk neemt plaats in de cabine.
    2. De tolk hoort via een audioverbinding wat er in de zaal wordt besproken.
    3. De tolk spreekt de vertaling in via een microfoon, die is aangesloten op de koptelefoons van de toehoorders.

Een tolkcabine wordt vaak gebruikt bij grote, meertalige evenementen. Je kunt met meerdere tolkcabines de hoeveelheid talen waarin er tegelijkertijd getolkt kan worden, gemakkelijk uitbreiden. De tolk, vaak een simultaantolk of congrestolk, kan zich in deze rustige ruimte volledig focussen, omdat hij of zij is afgesloten van het omgevingsgeluid. Daarnaast is het rustiger voor de toehoorders, omdat zij geen ruis ervaren van tolken die in dezelfde ruimte spreken als de spreker(s). Een ander, bijkomend voordeel van de inzet van tolkcabines is dat er geen maximumaantal toehoorders is.

Kortom: Een tolkcabine bevordert de kwaliteit van de tolkdienst én van het evenement. Het enige nadeel van een tolkcabine kan zijn dat hij ruimte in beslag neemt indien het gaat om een mobiele tolkcabine die nog opgebouwd moet worden. Bekijk dus van tevoren of je voldoende ruimte hebt. Wij adviseren je graag hoe en waar de cabines te plaatsen in de ruimte die je tot je beschikking hebt.

Natuurlijk denken wij graag met je mee!
Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via 085 049 92 49 of info@hearheartolken.nl.

Vind direct de juiste tolk