Congrestolk

Wat doet een congrestolk eigenlijk?

Een congres of conferentie vraagt om deskundige simultaantolken. Tolken op een congres of conferentie is specialistisch werk. Het vereist namelijk veel kennis, ervaring, voorbereiding en een hoge dosis concentratie. Congrestolken worden daarom vaak voor belangrijke evenementen ingezet. Congres- of conferentietolken hebben meestal een academische tolkopleiding genoten en hebben veel ervaring met werken in een internationale setting. Ze tolken vrijwel altijd simultaan en vanuit een tolkcabine.

Een congrestolk werkt voornamelijk op grootschalige, meertalige evenementen zoals internationale conferenties, bedrijfscongressen en politieke onderhandelingen met afgevaardigden uit de hele wereld. Omdat deze evenementen vaak wat langer duren, wordt er gewerkt in teams van meestal twee tolken per taal.

Voorbereiding

Een congres- of conferentietolk is een simultaantolk. Vanwege de intensieve aard en de snelheid van het tolken, is het van belang dat de tolk zich goed heeft kunnen verdiepen in het onderwerp. Daarom vragen we je om specialistische vocabulaire van tevoren toe te lichten en om ons te voorzien van bijvoorbeeld een script of presentatie. Daarnaast ontvangen we graag een draaiboek (inclusief overzicht van de sprekers) en/of een agenda.

Wil je meer weten over congrestolken of bespreek je je evenement graag met ons door? Dat kan!
Kom gerust langs voor een kop koffie of neem contact met ons op via 085 049 92 49 of info@hearheartolken.nl.

Aan de slag?

Vind nu direct de juiste tolk!