Congrestolk

Wat doet een congrestolk eigenlijk?

Congres of conferentie met internationale sprekers of deelnemers met uiteenlopende moedertalen? Dan heb je een congrestolk nodig.

Congrestolken werken voornamelijk bij grootschalige en meertalige evenementen zoals internationale conferenties, bedrijfscongressen en politieke onderhandelingen met afgevaardigden uit de hele wereld. Deze evenementen duren vaak wat langer, waardoor er meestal in teams (tweetallen) van congrestolken per taal gewerkt wordt.

Congrestolk, conferentietolk, simultaantolk

Tolken tijdens een groot internationaal congres is specialistisch werk. Het vraagt om kennis en ervaring, goede voorbereiding en veel concentratie. Onze congrestolken hebben een academische tolkopleiding genoten en hebben veel ervaring met werken en tolken in ene internationale setting.

Een congrestolk tolkt vrijwel altijd simultaan. Dat betekent dat de tolk tolkt terwijl de spreker spreekt, waardoor er haast geen vertraging optreedt. Doordat dit erg intensief is en de tolk de volle concentratie nodig heeft, werken congrestolken vrijwel altijd vanuit een tolkcabine. Op die manier heeft de tolk zo min mogelijk last of afleiding van ruis of achtergrondgeluiden. Het is daardoor ook mogelijk om meerdere congrestolken voor meerdere talen in te huren. Zij tolken dan voor afzonderlijke groepen en in afzonderlijke cabines, zonder dat het de presentatie of speech verstoort of beïnvloedt.

Boek je een congrestolk bij ons? Dan regelen we niet alleen je tolk voor je. We zorgen ook dat de juiste persoon en de benodigde tolkapparatuur op de juiste tijd op de juiste plek zijn.

Vanwege de intensiviteit en snelheid van het tolken tijdens een congres, is het belangrijk dat de congrestolk zich van tevoren goed kan verdiepen in het onderwerp. Moeten zij specialistische vocabulaire vertalen? Dan vragen we je om die vooraf toe te lichten en het script of de presentatie ook vooraf aan te leveren. We ontvangen daarnaast ook graag een draaiboek of agenda, inclusief een overzicht van de sprekers van je evenement.

HearHear Tolken voor jouw congrestolk: snel en eenvoudig

Wil je een congrestolk inhuren? Je doet gemakkelijk en snel een aanvraag bij HearHear. Vul onderstaand formulier in, dan kunnen we precies inschatten wat jij nodig hebt. We komen snel bij je terug met een bevestiging en een prijsindicatie.

Meer weten over congrestolken of wil je je evenement met ons doorspreken? Neem dan contact met ons op.

Vind direct de juiste tolk