De Themaweek Integriteit is vandaag officieel van start gegaan! Deze week staat in het teken van integriteit tijdens het tolken (voor het CBR). Integriteit is een enorm belangrijk thema en HearHear wil graag dat bemiddelaars en tolken, maar ook tolken onderling, met elkaar bespreken wat integriteit is. Want wat betekent integriteit voor een tolk en hoe ga je integer te werk?

Podcast: Integer tolken voor het CBR

In het kader van deze themaweek hebben we vorige week al een podcast gepubliceerd. In de podcast onderzoeken we hoe integer tolken voor het CBR hoort. De podcast beluister je hier: Integer tolken voor het CBR.

Heb je vragen of wil een reactie geven op de podcast? Stuur een mail naar y.duursema@hearheartolken.nl en we nemen je reactie mee voor het resterende programma.

Dilemma-dinsdag

De komende dagen hebben we natuurlijk nog veel meer op het programma staan. Morgen is het dilemma-dinsdag, waarbij we jullie een aantal lastige situaties voorschotelen en vragen wat de beste oplossing is. Een voorproefje op een van onze dilemma’s: een kandidaat heeft een bedankje voor je meegenomen. Ontzettend leuk natuurlijk, maar kan je dat wel aannemen?

De poll op woensdag

Op woensdag houden we een poll waarbij we een aantal situaties schetsen. Heeft een kandidaat je bijvoorbeeld wel eens gevraagd om te helpen met het antwoord van een vraag? We horen graag of je dat wel eens hebt meegemaakt en je kan ook meteen zien of dit vaker voorkomt.

Talkshow

Donderdag zenden we via een e-learning platform een talkshow uit. Tijdens deze talkshow komen een aantal experts aan het woord en bespreken we de reacties op de podcast. Met je participatie kun je ook PE-punten verdienen, dus aarzel niet om actief mee te doen!

Conclusies

Vrijdag is het tijd om al onze bevindingen van deze week te bespreken en delen we onze conclusies over integriteit met jullie. Wil je niks missen? Volg ons op LinkedIn en blijf altijd op de hoogte.

Recente berichten:

Uitnodiging deelname aan enquête tolken

14 december 2023|0 Comments

Door de nieuwe werkwijze en de stijgende vraag van de overheid naar tolkdienstverlening, is de behoefte naar (register)tolken de afgelopen jaren sterk toegenomen. Uitbreiding van de tolkcapaciteit is daarom nodig. Dat kan onder andere [...]

Dilemma dinsdag

15 maart 2022|2 Comments

Gisteren ging de Themaweek Integriteit van start. Onze podcast over integer tolken voor het CBR heb je al kunnen beluisteren en vandaag maken we het je graag een beetje moeilijk. Het is namelijk dilemma-dinsdag [...]