HearHear organiseert gedurende de week van 14 tot en met 18 maart 2022, speciaal voor tolken, de Themaweek Integriteit. Dit is de eerste van meerdere themaweken die HearHear in de loop van dit jaar zal organiseren, en we hopen dat zoveel mogelijk tolken hieraan deelnemen en zullen meeluisteren en -kijken.

Een voorbeeld van een situatie waarin integriteit een belangrijke rol speelt, is het afnemen van examens. Veel van onze tolken zijn dagelijks aanwezig bij examens. Bijvoorbeeld bij de theorie-examens die worden afgenomen door het CBR. Waar loop je als tolk tijdens dergelijke examens soms tegenaan, en hoe zorg je dat je als tolk integer blijft bij zo’n examen?

In samenwerking met het CBR gaan we dit onderwerp tijdens de themaweek onder de aandacht te brengen. Want tolken bij het CBR: hoe hoort dat nou? Of zoals Jort Kelder zou zeggen: ‘hoe heurt dat eigenlijk?’. Om deze vraag te beantwoorden, interviewden wij drie tolken én het CBR zelf.

Zij vertellen over hun ervaringen bij het CBR, zowel de leuke als de minder leuke. Daarnaast gaan zij in op een aantal vragen. Zijn de medewerkers van het CBR je collega’s of niet? Hoe ga je om met een boze of teleurgestelde kandidaat? Wanneer ben je alleen maar vriendelijk en wanneer ben je een kandidaat (onopzettelijk) aan het helpen?

Het eerste interview wordt als podcast uitgebracht op vrijdag 11 maart. Luister naar het fragment hieronder voor een kort voorproefje:

Wij zouden het leuk vinden als je in het weekend de podcast beluistert, en je reactie mailt naar y.duursema@hearheartolken.nl. We nemen de reacties graag mee voor latere opnames en een talkshow later in onze themaweek. Met je participatie is het ook mogelijk om PE-punten te verdienen.

Recente berichten:

Uitnodiging deelname aan enquête tolken

14 december 2023|0 Comments

Door de nieuwe werkwijze en de stijgende vraag van de overheid naar tolkdienstverlening, is de behoefte naar (register)tolken de afgelopen jaren sterk toegenomen. Uitbreiding van de tolkcapaciteit is daarom nodig. Dat kan onder andere [...]

Dilemma dinsdag

15 maart 2022|2 Comments

Gisteren ging de Themaweek Integriteit van start. Onze podcast over integer tolken voor het CBR heb je al kunnen beluisteren en vandaag maken we het je graag een beetje moeilijk. Het is namelijk dilemma-dinsdag [...]